top of page

Drábik, egy antiszemita apostol.

Dr. Drábik János kivénhült professzionális antiszemita, újabb vérváddal illeti az egyetemes zsidóságot., a Covid 19 virusz terjesztésével kapcsolatban. Aljasságával a következö cikkemben foglalkozom, addig memento leközlöm 2014-ben irott beszámolóm, mely kellöen megvilágítsa kétes egyéniségét.

*

Orbán Viktor miniszterelnök a holokauszt hetvenedik évfordúlója alkalmából (2014) levélben a következőket írta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének: "A magyar zsidóság fájdalma minden magyar ember fájdalma. Bár a holokauszt borzalma zsidó honfitársunkra méretett, az ő életüket, javaikat pusztította el, a nemzet közös fájdalma és vesztesége volt. Felfogasunk szerint ugyanis a magyar zsidóság a magyar nemzet része volt és az is marad". Világos, helyes, tömör, kimerítő megfogalmazás, mely nem nyerte el Dr. Drábik János jogász, újságiró, autodidakta közgazdász, patológikus és professzionális antiszemita, valamint bizonyára politikai elvbarátai tetszését sem, akik legjóindulatúbb kalkulációk szerint, alapítva a legutóbbi választási eredményekre, Magyarország lakosságának minimum egy ötödét alkotják (sajnos). Kár, kis ország, kissé túl sok ilyen Drábikokból és hasol bunkókból.


Dr. Drábik túlzott jelentőséget tulajdonít önmagának és miniszterelnöke levelét kritizáló hozzászólásait, "észrevételeit" saját meghatározása szerint, nem kevesebb, mint a Magyarok Világszövetsége (MVSz) VIII. Kongresszusa fórumán, "észrevételek" formájában mondotta, mely kongresszus nagyképűen "Nemzetstratégiai KongresszusnaK" titulálta magát és melyben Dr. Drábik az elnöki szerepet improvizálta. Demokratikus államokban, melyekhez Magyarország tartozik, a nemzetstratégiai problémák és feladatok a minisztertanács és a parlament hatáskörébe tartoznak és nem egy voluntáris világszervezet elnökének a mdolga, dehát úgy látszik, hogy sajnálatos kivételek vannak, melyet szerénységem helytelennek ítél. A hírt maga az MVSz hírügynöksége és az MTI közölték és megreszkírozom a kérdést, hogyan lehetséges az, egy magát MVSz-nek nevező ú. n. világorganizáció, mely feltehetően tetemes állami alapokból tartja fenn magát, saját hivatalos világkongresszusán, pofátlanúl merészelik kritizálni a megválasztott magyar miniszterelnököt. De úgy látszik, hogy a nagyfontosságú "nemzetstratégiai" szempontok következtében ez a gittegylet mindent megenged magának, pedig nem tehette volna az adott esetben sem, mikor a miniszterelnök mindössze zsidókkal levelezett a holokauszt hetvenedik évfordúlója alkalmából. Az antiszemiták szemtelensége és téves önfontossága sohasem ismert határt.


Dr. Drábik eleinte zenésznek (csellista) készült és sajnálatos, hogy eltörte karját és állítólag emiatt pályát változtatott, lehet, hogy nem bizott sem az orvosokban, sem zenei tehetségében. Jogi doktorátust végzett és ujságírást tanúlt, majd disszidált és az US-be jutott. Valahogy állást szerzett a Szabad Európa adónál, de ott álnéven (Kézdi Pál) működött. Nehéz megérteni az említett leadót pénzelő amerikai kongresszust, hogyan alkalmaz ilyen megbízhatatlan, kétes alakokat. Egy belső titkos mumusa a közgazdaságtan felé irányította amihez nem ért és ebben autodidakta végzettségű. Mellesleg, jelenleg Dr. Drábik döglött antiszemita és a jobbik Barikád, Kuruc info, Nemzeti Internet Figyelő, stb., körökben mozog, de nem mindíg volt antiszemita, természetesen mikor érdekei úgy követelték, példáúl Amerikában, hol magyar zsidókkal járt egy klubba. Volágos elmeállapotában egészen odáig jutott, hogy Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvét hamisítványnak titulálta. Akkoron Amerikában magyar zsidó körökben forgolódott, de retroaktíve sértve érezte magát, mikor a zsidók egyrésze, holokauszt túlélők és leszármazottaik, nem akarták énekelni a magyar himnuszt. Kérkedik avval is, hogy zsidó barátai vannak, amit csodálok, de remélem, hogy már elfogytak.

Dr. Drábik, ala Szálasi, megrögzött graphomániás és fahumorú nyelvújító, jónéhány könyvet írt, "Világdemokratúra", az "Uzsoracivilizáció" trilógia és egy továbbit is említek, mely természetesen csakis a zsidókkal foglalkozik (lehet, hogy nem az egyedűli, de végeredményben kit érdekel?), cime "Tudatmódosítás", alcíme: "Az Agy Megerőszakolása", melyben háromszázkilencven oldalon csakis a zsidók által alkalmazott agy megerőszakolást mutatja be, idézvén a Talmudból, Ovadia Joszef szefard főrabbi, Begin, Shamir, Churchill mondásaiból, de messze van attól hogy helyesen idézzen, értelmezzen vagy fordítson. Példaként, Churchill idézet a zsidókról: "Some people like jews, some do not: but no thoughtful man can doubt the fact that they are, beyond any question, the most formidable and remarkable race which has appeared in the world". Fordítás: "Egyesek szeretik a zsidókat, mások nem: de gondolkodó ember nem tagadhatja a tényt, hogy a ők (a zsidók) minden kétségen felűl a legimpozánsabb és figyelemreméltóbb faj mely valaha is megjelent a földön". A Dr. Drábik antiszemita agymosást végzett a mondaton, a forditásában kihagyta a "remarkable" szót így a "formidable"-t félelmetesnek értelmezte, ami egyedűlálló szóként részben helyes, és eként forditott: "Gondolkodó ember nem kérdőjelezheti meg azt a tényt, hogy a zsidók alkotják a legfélelmetesebb fajt amely valaha is létezett a világon". E forditás az adott kontextben közönséges hamisítás és szándékos félrevezetés. Dr. Drábik, mint említettem jogtudós és író, de a hitelessége alapján közönséges, hamisító áltudós.


Melyek voltak Dr, Drábik elnök "nemzetstratégiai szempontból" nagyhorderejű "észrevételei" a MVSz gittegylet VIII. világkongresszusa keretében, viszonyúlva Orbán miniszterelnök említett leveléhez? Megjegyzendő, hogy Dr. Drábik elnök nemzetstratégiai észrevételei csak zsidó problémákat éritettek, tehát egy adag antiszemitizmus. Más problémái nem voltak. Nehéz elhinni.


1(Idézet, Drábik eredeti)."A zsidószármazású magyarok egy része elégedett az emancipációval, de az integrált együttélést túlmenően már ellenzi a beolvadást, az azonosulást a magyar nemzettel. Elutasítja az asszimililációt és minden rendelkezésre álló eszközzel ragaszkodik az elkülönüléshez, mert így védekezik a magyar nemzetbe való beolvadással szemben. A sokszorosan megszerveződött Magyarországon élő zsidó közösség nemcsak vallási közösség, hanem etnikai, genetikai, vérségi közösség, hagyomány és kúltúrközösség. Ezekbe a zsidó szervezetekbe azt a magyart aki nem zsidó származású nem engedik be. Ez a közösség tehát nem része a magyar nemzetnek, hanem úgy, ahogy a Magyarok VIII. Világkongresszusa és annak "Nemzetstratégiai" konferenciája a magyar nemzet meghatározását kidolgozó vitában kiérlelte, ez a közösség egy Magyarországon élő "népcsoport". Miután a zsidó nemzetnek immár van saját állama a magyar államnak és a magyar nemzetnek ugyanazokat az identitás-követelményeket kellene támasztania a magyar nemzethez tartozás vonatkozásában, mint amilyeneket Izrael megkövetel a zsidó nemzethez tartozás ismérveiként".


Ne haragudjon Dr. Drábik, de Izrael nem nagyon tartozik bele a MVSz Világkongresszus tárgyalásai keretébe és nagyon rossz példát hozott fel, de ha már említette, Izraelben is vannak különböző "népcsoportok" a maguk gittegyletének meghatározása szerint. A helyes perspektíva érdekében néhány adatot említek. Izrael lakossága 8.2 millió, de ebből csak 75% zsidó vallású, de a zsidók több tisztelettel és megértéssel viselkednek a másvallású lakossághoz, legyen az bármely vallás vagy "etnikum". Mi nem tartjuk számon lakosságunk etnikai, genetikai, vér közösségi micsodáit. Kár, hogy maga és "tudóstársai" hiszékenyek e téren, noha tudva tudják, hogy ezek a badarságok, egyébként a Szálasi-Szalosián féle rögeszme termékei, minden tudományos alap nélküliek, kizárólagosan nácinyilas, fajhun speciális találmányok/ Izraelben mindenki egyenrangú állampolgár, egyenlő polgártársi jogok, de nem mindíg egyenlő kötelességek, azonos törvényelőtti jogok és szociális juttatások még akkor is ha nem lelkes izraeliek, mentesek katonai szolgálat alól legyenek azok muszlimok, vagy vallásos zsidók vagy egyebek. Ugyanakkor, a hadsereg tagjai között muszlimok és keresztények is vannak, beleértve legmagasrangú beosztásuakat. Izraelben szabadon és biztonságban élnek olyan muszlim szekták tagjai (ahmediyyah és bahaii) melyek muszlim államokban szisztematikusan üldözve és életveszélyben vannak és senki sem követeli tőlük Izraellel való azonosulást, vagy sírást és gyászt a szent templom lerombolásáért a rómaiak által kétezer évvel ezelőtt. Azonkívül vannak drúzok, örmények, szamaritánusok, cserkeszek, koptok, asszirian keresztények, maroniták, beduinok stb., stb. Ez az a izraeli példakép követelmény amire a MVSz kongresszusi nemzetstratégia tudósai gondolnak bevezetni akarnak Magyarországon? Nem akarok kellemetlenkedni, de az egymilliónyi magyar cigányság problémáját még nem is pedzettük, evvel kapcsolatban a MVSz gittegylet milyen nemzetstratégiai határozatot hozott?

.

Mellesleg, Dr. Drábik, miért kell egy magyar zsidónak "elkülönítenie" magát izraeli hitsorsosaitól, ahogy azt maga "kiérlelte" a nemzetstratégiai kongresszuson, ahhoz, hogy jó magyar maradjon? Az izraeli volt magyar honfitársainak nincs semmi kifogása Magyarország ellen, leszámítva a jobbik és egyébb neonácinyilas fasisztákat Maga is meleg kapcsolatokat tartott fenn Amerikában a Magyarorszáról elszármazott volt honfitársaival, noha azok fiai a II. Világháború alatt bombázták Magyarországot.


Melyek is azok a zsidó szervezetek, melyek keresztényeket nem fogadnak be? Nem hozott fel konkrét esetet, de bizonyára nem a Mazsihiszre, vagy a Chabad Lubavitchra, vagy a Chevre Kadishera gondolt? Mint ahogy ezen zsidó szervezetekbe nem tartoznak keresztények és nem is akarnak tartozni, zsidók katólikus vagy protestáns szervezetekben érthetően nem tagok. Felhívom figyelmét a régi szép időkre, mikor zsidó magyar olimpiai vivóbajnokok (Dr. Fuchs Jenő, Petschauer Attila és Kabos Endre) rendre ki lettek ebrudálva "magyar" sport szervezetekből. Arra is emlékeztetem, hogy a VAC (Vívó és Atlétikai Club), valamint a többszörös magyar bajnok MTK futballcsapat mely a zsidókkal volt azonosítva, örömmel fogadott keresztényeket soraiba. A kérdés inkább az volt, hogy a keresztények akartak-e tagok lenni zsidó klubban? Örömömre sokan akartak, sikeresen szerepeltek és dicsőséget hoztak a zsidó klubra és a magyar sportra egyaránt. Dr. Drábik, a maga által favorizált jobbik rasszista mozgalomban, melynek gyűlésein maga keresett föszereplő, nem hemzsegnek zsidók, helyesebben irmagot sem találhat. Minap, ha még emlékszik, volt ott egy banda alvezér és alapító, aki gárda tag is volt, nyilas karszallaggal, Európa parlamenti tag is (jó bevételi forrás, s mint értesültem maga is jelölteti magát e parlamentbe) és mást sem csinált, csak zsidózott, hisz ez jó megélhetési forrás, ugye? Mikor kiderűlt, hogy nagyanyja zsidó, jobbik puszipajtásai úgy kirúgták a mozgalomból, hogy lába sem érte a földet. Szegedi Csanád, emlékszik?


Azon állítása, Dr. Drábik, hogy a zsidók maguk utasítják el az asszimilációt és maguk ragaszkodnak az elkülönüléshez, hogy kvázi védekezzenek a "beolvadás" ellen, félrebeszélés. A helyes kifejezés, kirekesztés, Dr. Drábik. Való, vannak zsidó szervezetek, de katólikus, protestáns és egyébb szervezetek nem léteznek? Könnyedén nevezi a zsidókat genetikai közösségnek, de mikor a Kertész Ákos nevű irodalmár genetikai dolgokról elmélkedett a magyarsággal kapcsolatban, mindenki habzott a dühtől, hiszteriásan tiltakozott és Kertész menekűlésre lett kényszerítve. Maga Dr. Drábik, nemcsak gazdaságtanban autódidakta, de genetikában is. Zsidó genetika és magyar genetika azonosak, de lehet, hogy ez annak a következménye, hogy már egy évezrede keveredenek.


2.(Idézet, Drábik eredeti) "Ha a Magyarországon élő zsidó közösség a magyar nemzet része akar lenni, akkor tagjai legyenek magyarok és életükben a magyar néppel és nemzettel vállalt sorsközösségnek adjanak meghatározó szerepet a zsidó sorsközösséggel szemben. Ahhoz, hogy a zsidó honfitársainkat a magyar nemzet szerves részének tekinthessük, el kell dönteniük, hogy a magyar identitásuk erősebb, mint a zsidó. Mint tették ezt Radnóti Miklósok, Karinthy Frigyesek, Szerb Antalok és Somló Bódogok. Ahogyan kifejtették azt jeles zsidó gondolkodók mint Dr. Fejér Lajos 1936-ban vagy Tábor Béla 1939-ben és 1990-ben írt munkáikban"

.

A Magyarországon élő zsidó közösség már 1100 éve a magyar nemzet szerves része akart lenni, kezdődően a kazároktól, IV. Béla király zsidain át a tatárjárás alatt, Mátyás király idejében, 1848-ban a 180.000 tagú honvédhadsereg húszezer főnyi honvédzsidaja amely három és félszeres, mint a zsidók számaránya a lakosságban, (hálából az emancipációt elódázták 19 évvel), az I. Világháború tízezer magyar zsidó katonája aki életét adta a hazáért a harctéren, és ami a legmeglepőbb a magyar zsidóság hazafiassága a negyedszázados antiszemita Horthy éra alatt, annak dacára, hogy az a rendszer semmi mást nem csinált számára mint 22 zsidótörvényt és 267 zsidórendelet, kifosztására, megalázására, végül is 600.000 legyilkolására 825.000-ből. Aki megmenekült csak véletlen szerencse dolga, beleértve azokat ís akik olyan magyarokkal találkoztak akik életük veszélyeztetésével zsidókat akartak menteni. Az ilyen nemes magyarok gondolkodásmódja és "értékmércéje" nem volt azonos sem a magáéval Dr. Drábik, sem elvbarátaiéval. Minő szerencse.


Nehezen érthető a felsorolt névlista. A felsoroltakból csak az első három zsidó családok leszármazottai, mindhárman a maga teóriáinak megfelelőek, akik nemcsak egészében azonosúltak a magyarsággal mint elsősorbeli intellektuálok, de szerették volna elfelejteni zsidó őseiket, ámbár mint tudja, akarat és jószándék nem változtatja meg az etnikai, genetikai, vérségi közösség, hagyomány adottságokat, de a kultúrközösséget kétségtelenűl igen, hiszen az említettek élenjáró magyar irodalmi kiválóságok voltak, tehát megfeleltek a kultúrközösségi követelményeknek. Na és mi lett a nagy magyarságukból? Radnóti Miklós (Glattner) kikeresztelkedett zsidó, ugyan Radnóti név alatt szerepelt (zsidó nagyapja szülőfalujáról), de az illetékesek a névváltoztatását nem engedélyezték Radnóti-ra, és magyarosított neve valójában Radnóczi volt, amit nem használt. Mint súlyosan beteg munkaszolgálatost a hirhedt Bor-ból (ahol októberben mintegy ezer munkaszolgálatos zsidót, de keresztény szombatosokat és Jehova tanuit is, legyilkoltak magyar honfitársaik), Győrbe szállították, de egyetlen kórház sem vette fel a zsidót. Ehelyett Marányi Ede ezredes parancsára 1944 november elején, orvosi kezelés helyett, tarkonlőtték, tömegsírba temették, tehát a felesége által kijárt Radnóti nevet már nem is volt alkalma használni. A hat éves korában kitért zsidó Szerb Antal keresztapja a zsidótörvény egyik apostola, Prohászka Ottokár volt de ez semmire sem volt jó és mint munkaszolgálatost 1945 január 27.-én tömegsírba lőtték Balf-on. Karinthy Frigyes (Kohn) akinek már az apja keresztelkedett ki, sikerült megúsznia a viszontagságok testi részét, miután még 1938-ban hunyt el, de kulturális meghurcoltatásban természetesen volt része. Adatott három kikeresztelkedett és a Dr. Drábik féle követelmények szerint magyarokkal azonosuló zsidó sorsa. A további említett személyek nem voltak üldözöttek ezért az ügyhöz nem tartoznak.


3. (Idézet, Drábik eredeti.)"Akkor tudjuk tehát a magyar zsidóságot a magyar nemzet szerves részének tekinteni, ha ez a közösség hagyomány és sorsközösséget alkot a magyar nemzettel, ha nekik is fáj az a nemzetközi bűncselekmény, amelyet a világot irányító erők Versailles-ban elkövetett a magyar nemzet rovására, hogy egyedűl vele szemben tagadták meg a történelmi elv, etnikai elv és az önrendelkezési elv alkalmazását. Akiknek nem fáj Trianon, azt érzelmileg és tudatilag nem lehet teljes értékű magyarnak tekinteni"

.

Dr. Drábik ne haragudjon a meghatározásomért, ez üres duma. Bizonyára maga elfelejtette, hogy családneve nem listázott a Vereckei szorosban sem, az átvonuló Árpádháziak, sem a velük jövő kazár zsidók között. Tisztelt ősei neve szerint szlávok voltak és nem magyarok és hagyománytisztelete következtében azt a fáradtságot sem vette magának, hogy magyar nevet vegyen fel, ellentétben a fentebb említett zsidókkal. Ettől függetlenűl érezheti magát magyarnak, fajmagyarságról szó sincs, mert "vérségi közössége" nem változik, de ezt a transformációt és felemelő érzelmet sokan-sokan történelmi magyar területeken élők nem magyar eredetűek nem osztották. Közöttük említem a szlávokat (szerbek, horvátok, szlovének, szlovákok, ruténok), a románok, a burgerlandiak. Ezen népességek nemzeti érzelmeit sajnos a magyarok nem vették számításba és ez volt a nemescélú 1848-as forradalom bukásának egyik főoka. Az egyetlenek akik feltétel és gondolkodás nélkűl valamint osztatlan lelkesedéssel a magyarok mellé áltak a zsidók voltak, de ezt senki, soha, maga sem Dr. Drábik, nem írta a zsidóság javára. De ez nem egyszeri hálátlanság, sajnálatosan, ez ezeregyszáz éves úzus, következetesen visszatérö szándékos megtévesztés. Egy Drábik, egy Jakab, egy Novák, egy Hautzinger, egy Petrubán, egy Ostenburg-Moravetz, egy Stoffán, egy Prohászka, egy Czeydner, egy Szalosián, egy Csurka, (folytassam?) - elég ha mellveregetve zsidózik és jómagyarnak deklarálja magát, ugyanezt egy zsidó, akár kitért és névváltoztatott zsidó, soha! Már több mint egy évezrede, állandóan újabb és ujabb hűségesküt követelnek a zsidóktól "hogy a magyar nemzet szerves részének tekintsék" és hogy "hagyomány és sorsközösséget alkosson a nemzettel" a maga álszent, pátosszalteli meghatározásai szerint, Dr. Drábik. Ez semmi más mint égbekiálltó szemtelenség és kétszínüség. Kolin Ernő nagybátyám, aki a csehekkel való összetűzésben tüdőlövéssel harcolt hősiesen másfélórán át, a hídon, hogy megakadályozza a csehek átmenését a hídon. Horthy személyesen látogatta meg, csalódott, hogy a hös zsidó, de kitüntetette a hőst egy kisezüst vitézségivel, hiszen zsidó nem lehetett igazi vitéz. Majd röviddel utána mint munkaszolgálatosnak kellet ismételten bizonyítania a Dr. Drábik féle hűség követelményeket Dorosicsban ahol mint betegekre rájuk gyujtották a fészert, de kéttucat magával sikerült megmenekülnie. Ami késik nem múlik végül is sikerült elpusztitaniuk a munkaszolgálatban. Vagy vegyük a. Nagyváradon született nagy magyar nagyapám, egy orthodox vallásos zsidó az első Világháborúban négy éves harci szolgálatból, másfélévig harcolt Isonzónál, akkor nem kellett magyarságát bizonyítania, majd Auschwitzba deportálták hetvenhat évesen. Még hatszázezer ilyen volt! A zsidóknak semmi szükségük sincs a Dr. Drábik féle kósersági bizonyítványra



Hartmann Henrik KUK tizedes. Képes levelezölap, melyet a frontharcos apa írt a tizenkét leányánal Olgának Mándok-ra. Feladva: Isonzo. A postapecsét szovege: KUK Feldpostamt 641. 12.IX. 1917.


.

Néhány szó Trianonnal kapcsolatban. Trianon egy vesztett háború következménye melyben Magyarország részt vett és feltétel nélkűl megadta magát. A háború árát Magyarország talán jobban fizette meg, mint mások, de ebben a fentebb említett nemzetiségek játszottak főszepet, főleg 1848 óta.és nem a zsidók. A zsidók ismételten az egyedűliek voltak akik a magyarok mellett tartottak ki az elvesztett trianoni területeken és magyar ügy és érdekek szolgálatában állottak. Három zsidó prototipust emlitek Trianonnal kapcsolatban. Kallus M. Chaim nevű munkácsi zsidó, akit Trianon után városával együtt Csehoszlovákiához csatoltak, Felsőkerepecen nem volt hajlandó csehül beszélni a cseh katonákkal és mikor azok a magyarokat ázsiaiaknak titulálták akkor azt mondta nekik, hogy azok úgyis visszatérnek három hónap múlva, erre lelőtték. Glazer Ozer szöllösi rabbi, zsidó vallás törvényeivel ellentétben, "sivet" (egyhetes zsidó gyász elhúnyt után) deklarált Trianon miatt, indoklás elveszett "anyaföld". Találós kérdés: mi lett a rabbi sorsa a magyar bevonulás után? Weiszlovics Emil nagyváradi szállodatulajdonos, elsővilágháborús kitüntetett huszárkapitány, aki állandó harcot folytatott a román nacionalistákkal a magyar ügyért, többször félhülyére verték, aki a seregei élén bevonuló Horhy fehér lovát örömmámorában kantáron fogva, huszáröltözetben, karddal, szállodája dísztermébe vezette. Magyar harcostársai agyonverték az állomáson, mert nem akart Auschwitzba induló vonatra felszállni. Egyedüli kisebbség mely magyarnak érezte magát a trianoni területeken azok kizárólagosan a zsidók voltak, s hálából miután a trianoni területek egyrésze temporalisan ismét magyar lett, a zsidók hirtelen idegen testnek nyílvánítattak már a diadalmas bevonulásól kezdve, (a mór megtette kötelességét, a mór mehet) azonnal bevezették a zsidótörvényeket és rendeleteket, majd eldeportálták őket Auschwitzba kiirtatni. Nem a zsidók képezték a problémát a trianoni területeken, hanem a nemzetiségek, mondjam úgy, hogy fajtestvérei?.




Az említett Somló Bódog (apropó, született Fleischer, kolozsvári zsidó egyetemi tanár) öngyilkos lett, mert nem bírta elviselni a trianoni igazságtalanságot. Dr. Drábik, a sírás és a következetes gyász kívételével, amihez a magyar zsidók állítólag nem csatlakoznak, mit tett maga a a beigért síráson kivül, a trianoni ügyben? Esetleg szónokolt, azt is óvatosan, itt-ott (felelöség vállalás nélkül) enyhén uszítani próbálja a magyar kisebbségeket és szükségtelenűl felkorbácsolja a magyar hazafias érzelmeket. Eredményeket maga felmutatni nem tud. Mit szándékozik tenni a jövőben? Szószaporításon és síráson kívűl? Pozitívumot semmit és mégegyszer semmit!. Miféle ócska dumák azok, hogy egy zsidó, vagy bárki más magyarságát az határozza meg, hogy sír Trianon ügyben, beismeri-e az igazságtalanságot amit mások követtek el, vagy sem? Egyáltalán, ki maga és ki hatalmazta fel magát, hogy zsidókkal kapcsolatban "észrevételeket" tegyen, alapvonalakat fektessen le hazafiasság ügyében? Felhívom figyelmét Ady Endre, egy magánál jóval nagyobb és sikerültebb magyar gondolataira a hazafffyakkal kapcsolatban és emlékeztetem egy más mondására is: "A hazafiasság a gazemberek mentsvára".


E:// Archive 2014 Drábik János. Kendeszkópia 3.11.2020 GK

bottom of page